La Star (Pierre Weyand)

Eric Calcut was een legendarische maar kortstondige wijnmaker. Hij bewerkt zijn percelen in de periode van 1995 tot 1999 en verkoopt daarna enkele wijngaarden aan Stéphane Bernardeau. Met inbegrip van de mythische percelen ‘les Onglés’ en ‘les Nourrissons’.

Het is echter Pierre Weyand die in 2001 de productie voortzet volgens de filosofie van Calcut. Hij doet dit o.a. op de percelen ‘le Paradis’ – aangeplant met Chenin Blanc – en ‘les Gasneries’ – waar de Cabernet Franc het best gedijt.

Voor Weyand gaat het om respect voor de natuur en de wijngaard, minimale interventie in de kelder, zonder enige toevoeging van sulfieten en een lange rijping van de wijnen op oude vaten. Enkel zo kan het terroir het best tot uitdrukking komen.

In 2009 komt Pierre helaas om het leven bij een tragisch tractorongeval tijdens het herplanten van de wijngaard. Hij heeft dan nog maar enkele jaargangen van zijn uitzonderlijke wijnen kunnen maken. Van tijd tot tijd brengt zijn vrouw Josette Médau een deel van de nog opgeslagen wijn op de markt.

Enkele meesterwerken van zijn hand vindt u terug op deze veiling: de wit gevinifieerde (!) Cabernet Franc ‘les Couleurs Unies des Gasneries’ uit 2002 (lot 2801). In lot 2802 treft u een 100% Chenin Blanc genaamd ‘la Pure Sève du Paradis’ gevolgd door de loten 2803 tot en met 2807 met rode wijnen op basis van Cabernet Franc ‘le Sang de Lumière’.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...