Alvina Pernot

Eens in de zoveel tijd verschijnt een nieuwe generatie wijnmakers in de spotlights. Vaak duurt het even voordat deze jonge talenten erkenning krijgen voor hun werk. Dit geldt echter niet voor elke producent. Sommigen beginnen hun opmars al rennend. Een goed voorbeeld van zo’n producent is Alvina Pernot.

Het mag voor zich spreken dat de professie van het wijnmaken verre van nieuw is voor Alvina. Als kleindochter van de bekende Paul Pernot stroomt wijn immers praktisch door haar aderen. Ze begint in de wijnwereld met het managen van de administratieve zaken van Domaine Paul Pernot. Hierna werkt ze drie jaar samen met haar echtgenoot en sommelier Philippe Abadie in de wijngaarden van haar opa rondom Puligny-Montrachet.

Bewapend met de wijngeheimen van opa Paul, begint ze in 2018 met de productie van haar eigen wijnen, met een uniek karakter. Zoals kinderen wel vaker doen wanneer ze volwassen zijn, pakt Alvina bepaalde zaken anders aan dan haar beroemde opa. Zo oogst ze eerder en heeft ze een voorkeur voor de frisse wind van de hoger liggende wijngaarden.

Dit heeft er, in combinatie met haar talent voor wijnproductie, voor gezorgd dat haar wijnen nu al worden gezien als enkele van de beste in Puligny-Montrachet en omgeving. Een goed voorbeeld hiervan is de 2020 Batard-Montrachet Grand Cru, deze veilingronde in magnumformaat (lot 2291).
 

“The 2020 Bâtard-Montrachet Grand Cru has turned out especially well, offering up aromas of pear, orange oil, white flowers and buttered toast, followed by a full-bodied, rich and satiny palate that's textural but vibrant, underpinned by lively acids and chalky structuring extract. Concluding with a saline finish, it will merit some bottle age.” – 94/100, William Kelley, The Wine Advocate


Alle flessen van Alvina Pernot zijn terug te vinden tussen de lotnummers 2275 en 2292.

Het is duidelijk dat Alvina Pernot een naam is die de komende decennia vaker voorbij zal komen. Zeker omdat Domaine Alvina Pernot sinds haar oprichting steevast aan het uitbreiden is. Haar opa is ze, naar onze mening, eigenlijk nu al voorbij gestreefd.  

 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...