Emmanuel Brochet Champagne

Emmanuel Brochet

Emmanuel Brochet is gevestigd in het dorp Villers-aux-Noeuds en cultiveert 2,5 hectare Premier Cru wijngaarden, beplant met 37 procent Pinot Meunier, 30 procent Chardonnay en 23 procent Pinot Noir. Goed voor 7.000 - 8.000 flessen per jaar. Deze wijngaarden bevinden zich in de lieu-dit Le Mont Benoit, waar de oudste stokken teruggaan tot 1962. De ondergrond bestaat uit leem, klei en kalk. Sinds 2011 is zijn wijngaard gecertifieerd biologisch, hoewel Emmanuel al bijna een decennium eerder was overgaan op biologische wijnbouw. 
 
Wat Emmanuel Brochet extra bijzonder maakt, is dat hij de eerste producent van Champagne is in zijn familie. Zijn benadering is ambachtelijk, zowel in de wijngaard als in de kelder. Hij gebruikt een traditionele verticale pers, waardoor hij kan bottelen in kleine batches en hij laat de fermentatie op natuurlijke wijze plaatsvinden. Zijn belangrijkste cuvée, Le Mont Benoit Extra Brut, is een assemblage van twee oogstjaren en kenmerkt zich door zijn pure, precieze en mineraalrijke karakter. De release is na ongeveer 3 jaar kelderrijping.

Brochet krijgt zoveel enthousiaste reacties dat zijn Champagne terecht een plaats in de schijnwerpers verdient. U kunt de Champagnes van Emmanuel Brochet bij ons vinden in lot 1116 tot 1118.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...