FAQ - Veel gestelde vragen

Kopen

 • Waarom kopen bij Sylvie's ?

  Bij Sylvie's helpen we u graag bij het ontdekken van uw favoriete wijnen. In de loop van de jaren heeft Sylvie's een gedegen reputatie opgebouwd waardoor zij een aantrekkelijk platform is voor de verkoop van de mooiste wijnkelders. We bieden u: 

  Grote en gevarieerde life & live online veiling

  Sylvie's organiseert 6 à 7 life veilingen per jaar met een groot en gevarieerd aanbod van 15.000 - 20.000 bijzondere wijnen. De veiling is life online te volgen vanaf uw beeldscherm. U kunt op allerlei manieren uw bod uitbrengen en (life)online bieden is makkelijk.

  Gedegen controle en selectie van het aanbod

  Onze wijnkennis zetten we in om alle wijn fysiek te controleren en te selecteren. Wijnen worden gedetailleerd beschreven in onze catalogi en van foto's voorzien.  

  Gedreven en vakkundig team

  Onze gedrevenheid is erop gericht om het proces van afhaling, transport, opslaan, inpakken en leveren naar uw volle tevredenheid te laten verlopen. Ons team verzorgt alle activiteiten zelf. Enkel bij het uitleveren maken we ook gebruik van de diensten van professionele vervoerders.

  Allrisk verzekerde en temperatuurgecontroleerde opslag en levering 

  De opslag bij Sylvie's is voor de periode van 6 maanden gratis. De opslag is temperatuurgecontroleerd en allrisk verzekerd.

  Wijnprofessionals bieden we (in veel landen) in de zomer- en wintermaanden temperatuurgecontroleerd transport tegen een aantrekkelijk tarief. Alle leveringen zijn allrisk verzekerd, tenzij u dit niet wenst.

  Aankopen boven €5.000,00 bezorgen we in de Benelux (met uitzondering van de eilanden) kosteloos. 

  Transparante en kostenefficiënte organisatie

  ​Sylvie's streeft naar voortdurende verbetering van haar organisatie en biedt een eenvoudige kostenstructuur met een aantrekkelijke koperscommissie van 20% inclusief BTW. Door onze kostenefficiënte werkwijze houden we uw koperscommissie laag. Op onze website vindt u gemakkelijk alle veilinginformatie. 

  U kunt vrij kijken op onze website: we gebruiken geen cookies.​

 • Wanneer wordt de catalogus gepubliceerd ?

  Sylvie's publiceert de catalogi uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan een veiling op de beide digitale platforms. De eerste publicatie is op de website, de tweede publicatie is op de app. 

  Daarnaast biedt Sylvie's Wine Auctions u een catalogus in Excel en als PDF. De PDF vindt u op deze website zodra de veiling is gepubliceerd. De catalogus in Excel kunt u per mail bij ons aanvragen. 

 • Op welke manieren kan ik bieden ?

  U kunt op de volgende manieren uw biedingen plaatsen:
   

  • - live online via Sylvie's app via uw smartphone of tablet 
  • - in de veilingzaal
  • - telefonisch
  • - via deze website
  • - per e-mail
  • - via een mandaat

  In het laatste geval brengen wij namens u uw biedingen op loten uit in de veilingzaal. Wij hebben daarvoor uw schriftelijke toestemming nodig. Van nieuwe bieders verlangen wij in dat geval ook identificatiegegevens. 

 • Er zijn 2 online platforms. Wat is het verschil ?

  Biedingen die u plaatst via de Sylvie's app zijn life  en biedingen die u plaatst via deze website niet. "Life" wil zeggen dat andere bieders op de app uw bieding meteen kunnen zien en hun bod daarop kunnen aanpassen. U schrijft zich voor deze optie in door de gratis app te downloaden via de Apple Store of Google Play. 

  Via de eigen website www.sylvies.be kunt u biedingen achterlaten die andere bieders niet zien en daarom kunt u deze biedingen vrij wijzigen tot een uur voor veilingaanvang. Deze wijzigingsoptie is beschikbaar voor elke veilingdag. U schrijft zich op de website in door u te registreren op deze website zodra de veiling is gepubliceerd. U kunt zich registreren door op de knop "inloggen" - bovenin rechts - te drukken en het keuzemenu te volgen.

 • Hoe kan ik life online bieden ?

  Voor deelname live online dient u de gratis Sylvie's app te downloaden via Google Play of via de Apple Store en u bij een eerste deelname apart te registreren via het platform auctions.sylvies.be. 

  Er worden u credit card gegevens gevraagd ter legitimatie.

  Uw credit card gegevens worden via Stripe Bank verwerkt en Sylvie's ziet uw data niet. Sylvie's verwacht van u dat u zelf zorg draagt voor de betaling van uw aankopen, ook al machtigt u Sylvie's uw credit card te belasten door deelname.

 • Waarom kan ik biedingen op de Sylvie's app niet intrekken?

  Uw biedingen zijn life zichtbaar zodra de veiling is gepubliceerd. Het proces van bieden begint dus al voorafgaand aan de veilingdagen in de zaal. Uw biedingen hebben een mogelijk effect op de biedingen van anderen. Zij moeten immers een hoger bod uitbrengen om het lot te bemachtigen.

  Het gevolg hiervan is dat u uw biedingen op de app niet kunt verlagen of intrekken. 

 • Waarom werkt mijn wachtwoord niet als ik me aanmeld op de Sylvie's app ?

  Het platform van een app gebruikt een andere techniek dan het online biedplatform van de website.  

  In het geval u bij Sylvie's als online bieder op de website al bekend bent, dient u zich voor een eerste gebruik van de app toch als nieuw contact te registreren. Op de app is daar een aparte en eenvoudige aanmeldprocedure voor te vinden.

  U kunt na uw aanmelding dezelfde gegevens gebruiken voor uw registratie op beide platforms. 

 • Wie wint het lot bij gelijke biedingen ?

  Degene die als eerste het hoogste bod plaatst, is de winnaar. Van alle biedingen wordt een logboek bijgehouden en telefonisch biedingen neemt Sylvie's op. De biedingen in de zaal vinden plaats onder supervisie van een wettelijk vertegenwoordiger. 

  Bij discussie over de eerste plaats tussen een zaalbieder en een live online bieder, krijgt de zaalbieder voorrang.  

 • Tot wanneer kan ik mijn biedingen uitbrengen ?

  Live online en in de zaal kunt u zich tijdens de veiling aanmelden. Voor het verwerken van uw registratie moet u rekenining houden met daarvoor benodigde tijd. 

  Deelnemen via Deelnemen kan 
  Sylvie's app tijdens de veiling na verwerking van uw registratie
  Aanwezigheid in de zaal tijdens de veiling na verwerking van uw registratie
  Website tot een uur voorafgaand aan de veiling
  Telefonisch tot een dag voorafgaand aan de veiling
  Schriftelijk tot een dag voorafgaand aan de veiling
  Per mandaat tot een dag voorafgaand aan de veiling


  Voor biedingen die te laat binnenkomen, kunnen wij opname in de veiling niet garanderen.  

 • Ik wil niet online deelnemen. Hoe doe ik dat ?

  Aanvragen om telefonisch, schriftelijk of per mandaat deel te nemen, kunt u per mail aan ons toezenden. 

  Voor telefonische deelname dient u bereid te zijn minimaal de low estimate te bieden. Vroege aanmelding wordt zeer op prijs gesteld opdat ons team zich per taal kan organiseren. Graag uw aanmelding uiterlijk een dag voorafgaand aan een veilingdag. Bij telefonische deelname belt ons team u. Op onze website kunt u zien bij welk lot de veiling is. U dient ongeveer 10 minuten voordat u wordt gebeld gereed te zijn ons telefoontje aan te nemen. Het is niet mogelijk om u tijdens de veiling door te verbinden naar het telefoonteam.  

  Voor het plaatsen van biedingen de veilingzaal kunt u zich registreren aan de balie. Een identificatiebewijs en / of aanvullende informatie kan gevraagd worden.  

 • Wat is een "bonded sale" ?

  Bij een bonded sale worden wijnen verkocht die zich weliswaar in de EU bevinden maar (nog) niet vrij verhandeld mogen worden omdat bepaalde belastingen, accijns, invoerrechten en heffingen nog niet zijn voldaan. 

  De koper betaalt op een bonded sale alleen BTW wanneer hij BTW-plichtig is en Sylvie's zorgt ervoor dat alle andere lasten worden voldaan. Sylvie's zorgt voor de begeleiding van de speciale administratieve- en transportprocedures. Bij een dergelijke verkoop van wijnen under bond wordt dan ook een hogere koperscommissie gevraagd.

  Alle aangekochte wijnen dienen aantoonbaar rechtstreeks vervoerd te worden naar het land van bestemming en mogen niet worden samengepakt met andere veilingaankopen. 

 • Wanneer zie ik de veilingresultaten ?

  Op woensdag na de veiling publiceert Sylvie's alle behaalde resultaten op de website. De prijzen zijn de hamerprijzen dus ex BTW, ex commissie en ex bijkomende kosten voor transport.

  Alle appgebruikers zien al direct na de veiling de veilingresultaten met een voorbehoud voor eindcontrole. 

 • Hoe weet ik of mijn bod succesvol was ?

  Alle bieders op de Sylvie's app zien onmiddelijk of hun biedingen succesvol waren of niet. De uitkomst is onder voorbehoud van controle door de veilingmeester en deurwaarder.

  Na de veiling integreert Sylvie's op zondag beide online veilingplatforms en ontvangen alle deelnemers binen 2 dagen bericht. Succesvolle bieders ontvangen een aankoopoverzicht, het aankoopbedrag en eventueel een quote voor transportkosten.   

 • Waarom blijft een lot onverkocht terwijl ik een bod heb uitgebracht ?

  Een lot kan onverkocht blijven omdat de prijs die de verkoper wenste te bereiken niet is gehaald of omdat een lot uit de veiling is teruggetrokken. Deze prijs, ook reserveprijs genoemd, wordt niet gepubliceerd. De hoogte is gelijk zijn aan de low estimate die in de catalogus staat. Ze kan ook iets lager liggen, maar is nooit hoger. 

 • Wat zijn de veilingkosten ?

  Boven uw succesvolle bod (hamerprijs) betaalt u 16,53% exclusief BTW ofwel 20% inclusief BTW. 

  Voor loten met wijnen waarover in het verleden nog geen BTW is betaald, moet alsnog 21% worden betaald over de hamerprijs.   

Betalen

 • Ik ben een handelaar. Welke BTW betaal ik ?

  Bij margeloten betaalt u altijd BTW in onze commissie en bij BTW-loten niet. Bij BTW-loten is alle BTW volledig aftrekbaar of verlegbaar. Handelaren buiten de EU zijn vrijgesteld van betaling van BTW. 

  Bij margeloten is de BTW component in onze commissie niet aftrekbaar of verlegbaar. Zij mag daarom niet als apart bedrag op de factuur worden aangegeven.

   

 • Zijn er bijkomende kosten ?

  Wanneer uw uw loten zelf afhaalt, zijn er geen bijkomende kosten. Alle mogelijke bijkomende kosten vindt u hier

  Na de veiling ontvangt u op zondag of maandag na de veiling van ons een overzicht van uw aankopen en het aankoopbedrag. Wanneer u verder dan een half uurtje reizen van Antwerpen woont, geven we u automatisch een offerte voor de kosten van levering. Wanneer we weten dat u de wijnen zelf komt afhalen, ontvangt u deze quote niet.

 • Waarom werkt mijn wachtwoord niet op de Sylvie's app ?

  Voor deelname live online dient u de gratis Sylvie's app te downloaden via Google Play of via de Apple Store en u bij een eerste deelname apart te registreren via het platform auctions.sylvies.be. 

  Er worden u credit card gegevens gevraagd ter legitimatie.

  Uw credit card gegevens worden via Stripe Bank verwerkt en Sylvie's ziet uw data niet. Sylvie's verwacht van u dat u zelf zorg draagt voor de betaling van uw aankopen, ook al machtigt u Sylvie's uw credit card te belasten door deelname.

 • Hoe kan ik life online bieden ?

  Voor deelname live online dient u de gratis Sylvie's app te downloaden via Google Play of via de Apple Store en u bij een eerste deelname apart te registreren via het platform auctions.sylvies.be. 

  Er worden u credit card gegevens gevraagd ter legitimatie.

  Uw credit card gegevens worden via Stripe Bank verwerkt en Sylvie's ziet uw data niet. Sylvie's verwacht van u dat u zelf zorg draagt voor de betaling van uw aankopen, ook al machtigt u Sylvie's uw credit card te belasten door deelname.

 • Wat zijn Sylvie's bankgegegevens ?

  Sylvie's bankgegevens zijn:

  ING Bank Kapellen

  IBAN BE11393050135248

  SWIFT BBRUBBEBB

  Sylvie's Wine Auctions en Veiling Sylvie's zijn handelsnamen van het Hoger Instituut voor Kunstgeschiedenis en Antiek (HIKA) Sylvie's Wine Auctions is gevestigd op Italiëlei 21 met postcode 2000 te Antwerpen in België.

Afhalen en verzenden

 • Kan ik mijn wijnen direct meenemen?

  Alle loten waarop u in de veilingzaal biedt, kunt u direct meenemen na betaling. Alle andere loten kunt u pas meenemen na integratie van alle gebruikte veilingsystemen op de dag na de veiling. 

 • Kan ik mijn eigen transporteur sturen ?

  Uw transporteur is welkom op afspraak. Wij geven de wijnen mee na ontvangst van officiële transportdocumentatie waaruit blijkt dat de wijn voor u bestemd is. 

 • Hoe verpakt Sylvie's mijn aankopen ?

  Wij gebruiken uitsluitend verpakkingen die voor het vervoer van wijn zijn getest en goedgekeurd door de vervoerder opdat uw wijn veilig en in goede conditie aankomt.  

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...