Cécile Tremblay: puurheid en elegantie op het hoogste niveau

Cécile Tremblay - Puurheid en elegantie

Cécile Tremblay is een kleinschalige Bourgogne producent uit Morey-Saint-Denis, die sinds enkele jaren een echte cultstatus verworven heeft. Cécile is de achterkleindochter van Edouard Jayer, een oom van Henri Jayer.

Wanneer Cécile in 2003 de kans krijgt, aarzelt ze geen moment om de familie wijngaarden terug in eigen handen te nemen. Voorheen werden de wijngaarden verpacht aan andere producenten, maar Cécile is gebeten door de wijnmicrobe en tilt de druivenstokken naar een hoger niveau door vanaf het begin biodynamisch te werken.

De eerste twee jaren zijn niet gemakkelijk vanwege financiële problemen en het weer dat voor een zeer kleine oogst zorgt. 2005 is het jaar van de ommekeer en het beste wijnjaar van de eeuw bezorgt haar een geweldige oogst en een goede reputatie.

Het domein beslaat momenteel 4 hectare en brengt wijnen voort uit enkele van de meest geprezen wijngaarden in Bourgogne: Chapelle Chambertin en Echezeaux 'du Dessus' (beiden Grand Cru), Nuits-Saint-Georges 'Les Murgers' 1er Cru, Chambolle-Musigny 'Feusselottes' 1er Cru, Vosne-Romanée 'Les Rouges du Dessus' 1er Cru en Vosne-Romanée 'Les Beaumonts' 1er Cru.

Puur, verfijnd en elegant zijn maar enkele woorden om haar wijnen te beschrijven. Cécile gaat zeer intuïtief te werk en volgt haar smaak als het gaat om de vinificatie: het al dan niet gebruik van hele trossen, de pigeage en het overpompen. Dit alles geeft een zeer eigen stijl, die je geproefd moet hebben! De uitdaging is echter om deze zeer schaarse wijnen te bemachtigen.

Op de veiling
Op deze veiling vindt u wijnen van Cécile Tremblay in de loten 913 – 940. Hoogtepunten zijn de flessen Nuits-Saint-Georges 'Les Murgers' en enkele flessen Echezeaux 'du Dessus' en Chapelle Chambertin.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...