Château La Violette 2010

Château La Violette uit de Pomerol geniet cultstatus onder verzamelaars en wordt gezien als een van de meest opwindende wijnen uit de appellation.

De kleine wijngaard van Château La Violette bevindt zich op de top van het plateau van Pomerol, met een terroir van kiezelachtig en zanderig gesteente, gemengd met ijzeroxide, ‘crasse de fer’ genaamd en ligt ingeklemd tussen de befaamde domeinen Le Pin en Trotanoy. Sinds de aankoop van de wijngaard door familie Péré-Vergé in 2006 behoort de kwaliteit van Château La Violette bij de top van Pomerol.

De wijngaard van 1,6 hectare is volledig beplant met Merlot, met een gemiddelde ouderdom van 60 jaar. Dankzij het kleine oppervlak kan men het wijngaardbeheer hier nauwgezet uitvoeren. Gedurende het groeiseizoen verwijdert het team, zoals bij vele topdomeinen gebeurt, handmatig een deel van de onrijpe en groene druifjes van elke individuele tros. De oogst wordt volledig met de hand geplukt.

De vinificatie gebeurt in kleine barriques, waarna de wijn gedurende 15 maanden rijpt in 100% nieuwe eikenhouten vaten. Door de lage opbrengsten is Château La Violette een van de moeilijker te vinden wijnen, met een productie van slechts 5500 flessen per jaar. We zijn dan ook zeer verheugd u een fles van dit huis op de veiling te kunnen aanbieden.

Op de veiling
We presenteren u lot 1680 een fles uit het excellente jaar 2010. Een snikhete en droge zomer gaf rijpe wijnen met veel alcohol en stevige tannines, maar de koele nachten doneerden frisse en levendige zuren.

Château La Violette staat bekend om haar sensuele aroma’s van donkere bessen-, viooltjes- en chocola. 

 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...