Château La Mission Haut Brion 1989

Château La Mission Haut Brion heeft zijn oorsprong als wijndomein in de 16de eeuw. In 1664 schenkt eigenares Olive de Lestonnac het domein aan de ‘Congregation de la Mission’. Na de Franse Revolutie komt het domein weer in particulier eigendom. In 1893 koopt de Amerikaanse familie Dillon, reeds eigenaar van het aanpalende Château Haut Brion, het domein. De naam van Château La Mission Haut Brion refereert aan de nabijheid van Château Haut Brion en aan de voormalige kerkelijke eigenaar.

Het domein omvat tegenwoordig 26 hectare wijngaarden, beplant met 46% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot en 10% Cabernet Franc, met een dichtheid van 10.000 wijnstokken per hectare en gemiddelde ouderdom van 27 jaar. De vergisting gebeurt in temperatuurgestuurde roestvrijstalen tanks, waarna de wijn gedurende 18 - 22 maanden rijpt in vrijwel geheel nieuwe eikenhouten vaten.

De wijnen staan bekend om haar consistentie van jaar tot jaar en haar lange bewaarpotentieel. La Mission Haut-Brion moet gezien worden als een van de allerbeste wijnen uit Bordeaux. 

Op de veiling
Op deze veiling geven we alle eer aan Château La Mission Haut Brion van het grandioze en zelfs legendarische wijnjaar 1989 (Loten 1604 en 1605). In de groeizeizoen voor was het uitzonderlijk warm, zonnig en droog, met ideale omstandigheden voor de wijnbouw. De wijn staat erom bekend dat zij reeds in het vat een speciale weelderigheid bezat. Deze buitengewoon opulente Château La Mission Haut Brion 1989 lijkt een van die zeldzame wijnen te zijn die nooit door een gesloten of ontoegankelijk stadium gaat en een meeslepende ervaring biedt vanaf het vat tot in de late volwassenheid.  
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...